Dania dla alergików

Zdajemy sobie sprawę z tego, że wielu naszych klientów musi przestrzegać ściśle określonych zasad żywieniowych, ze względu na alergię na niektóre produkty spożywcze. Z tego względu w naszej ofercie znalazło się wiele dań przeznaczonych dla takich osób.

Na szczególny wybór odpowiednich dla siebie potraw mogą liczyć osoby, które nie tolerują glutenu. Często zastępujemy bowiem zwykłe mąki, makarony czy kasze takimi, które są pozbawione tego alergenu. Potrawy przygotowywane z produktów bezglutenowych są bardzo popularne, ponieważ problem nietolerancji glutenu dotyczy aż 1% populacji. W naszym menu znajduje się także wiele potraw odpowiednich w przypadku nietolerancji laktozy, która również jest częstym problemem. Mamy na uwadze również inne alergie pokarmowe, które dotykają znaczną część społeczeństwa, na przykład alergię na ryby czy orzechy. Z tego względu wszystkie potrawy, które zawierają składniki mogące powodować reakcje alergiczne zostały odpowiednio oznaczone w menu. Dzięki temu każdy klient wie, które dania są dla niego bezpieczne, a z których powinien zrezygnować, z powodu możliwości wystąpienia reakcji alergicznych.

W przypadku jakichkolwiek wątpliwości można skonsultować się z naszymi pracownikami, którzy odpowiedzą na wszystkie pytanie dotyczące poszczególnych potraw. Osoby korzystające z cateringu powinny w trakcie składania zamówienia uprzedzić o ewentualnych alergiach pokarmowych, dzięki czemu jesteśmy w stanie dostarczyć odpowiednie, w pełni bezpieczne dla klientów potrawy.